Garmin introduceert Forerunner 310XT én 405CX

Eind vorige maand gonsde het al van de geruchten over een nieuwe Forerunner, maar nu heeft Garmin het ook officieel gemaakt: met de 310XT en 405CX komen er ineens twee nieuwe exemplaren op de markt.

De Forerunner 310XT. (foto garmin)
Zoals we van de vorige Forerunners gewend zijn, houdt ook de 310XT snelheid, afstand, hartslag, calorieën en locatie op basis van een hooggevoelige GPS ontvanger bij. 

In tegenstelling tot zijn voorgangers is dit exemplaar echter waterdicht tot een diepte van 50 meter. Ook de batterijlevensduur van maximaal 20 uur is een stap vooruit, zeker voor de duursporters.

De Forerunner 310XT profileert zich dus vooral als een multisporthorloge. Daar dragen ook de slanke vormgeving, de eenvoudige interface en de flexibele polsband toe bij, net als optionele accessoires zoals de quick release stuurhouder, een gestroomlijnde voetsensor en een snelheid-/cadanssensor.

PRECIEZE CALORIEMETER

De Forerunner 405CX. (foto garmin)
De 405CX lijkt qua uiterlijk, aanraakrand en functies veel op de 405. De grootste nieuwigheid is de precieze caloriemeter, die de allerkleinste veranderingen in de hartslag opmerkt en zorgt voor een betere berekening van het aantal verbruikte calorieën.

Door middel van de ANT+ technologie kunnen zowel de Forerunner 310XT als de Forerunner 405CX trainingsgegevens draadloos naar de computer sturen. Andersom kunnen gebruikers ook hun trajecten, doelen en trainingen naar de Forerunner sturen voor hun training.

De Forerunner 310XT en 405CX zouden tegen eind mei bij ons op de markt moeten zijn.


Bekijk de voorstelling van de Forerunner 310XT op Youtube:

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?