Gaan lopen met Joke van de Velde

Joke van de Velde werd onlangs verkozen tot meest sexy Bekende Vlaming. Running.be magazine vroeg de ex-Miss België de kleren van het lijf over haar grootste hobby: lopen!

Train je naar een specifieke tijd toe? Of focus je op een speciale afstand?
“Naar de DVV Antwerp 10 Miles probeer ik wel wat te pieken, maar je moet je geen zotte tijden voorstellen, hoor. Ik loop wel vaak. Zo’n vier keer in de week doe ik een loop van een drietal kwartier. Heel rustig. Af en toe varieer ik het traject. De 10 Miles liep ik in een kleine anderhalf uur, dus bij mij draait het echt niet om de grote snelheid. Ik loop die trouwens niet samen met vrienden of vriendinnen. Nee, laat mij maar alleen. Hoewel, bij de start begin ik dan een babbeltje met de personen die in mijn buurt staan…”

Dat verbaast ons niet!
“(lacht) Ja, en dat babbeltje hou ik dan wel enkele kilometers vol? om dan op het einde stiekem weg te demarreren (lacht uitbundig)! Op mijn verlanglijstje staan nog de Knokke 10K, een Urban Trail en de 20 km door Brussel. Maar zeker voor die laatste ga ik wel goed moeten trainen. Ook als ik door de week ga lopen, loop ik trouwens alleen. Heel zelden loopt er eens iemand mee of word ik begeleid door iemand op de fiets.”

Luister je naar muziek als je loopt? En laat je je leiden door een loop-app?
“Geen app voor mij, maar wel muziek. Heerlijk! Dat mag best wel wat up-tempo zijn of als ik in een andere bui ben, kies ik de radio. Maar ik wil bewust geen stem in mijn oren horen die me zegt hoeveel ik al gelopen heb en hoe snel, enzovoort. Ik wil genieten. Daarom loop ik ook zo graag aan de kust. Het Zwin is prachtig en ik ben echt geen grote natuurkenner, maar als je tijdens je looptocht dieren spot, voel je je intens gelukkig. Allez, ik toch (lacht)!”

Lees het volledige interview in het maartnummer van running.be magazine!

running.be magazine
De loopschoenenspecial met 57 nieuwe modellen, een tienwekenschema van Paul Van Den Bosch voor de 20 km door Brussel, de parcoursverkenning van de CittA Antwerp Urban Trail, Ronny Mosuse over zijn deelname aan de DVV Antwerp 10 Miles, meest sexy BV Joke van de Velde doet het minstens drie keer per week, Elodie Ouedraogo verklaart haar liefde aan Stella McCartney, het nut van noten voor lopers, lopen tijdens en na de zwangerschap. 24u in het Vrijbroekpark in Mechelen, op bezoek in het hoofdkwartier van Decathlon, steeds meer lopers aan de pijnstillers, do’s & don’ts voor deelnemers aan de Spartacus Run, en nog veel meer in het nieuwe, extra dikke running.be magazine, dat vanaf donderdag 6 maart in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?