Ga voor een sportief pinksterweekend met de ENGIE Kortrijk Loopt!

Op zondag 23 mei en maandag 24 mei kan je tijdens de ENGIE Kortrijk Loopt kiezen voor een volledig uitgepijld parcours van 4,6 of 11,5 km - doorheen de binnenstad én langs enkele mooie groene plekjes, zoals de Leieboorden. Het event werd in een volledig coronaproof jasje gestoken voor 100% zorgeloos loopplezier.

In nauw overleg met de Stad Kortrijk werkte organisator Golazo een veilig format uit, zodat alle deelnemers zorgeloos kunnen genieten van deze hippe stad. Het parcours werd hertekend, start en finish liggen op het ruime Nelson Mandelaplein. En ook op het parcours zelf werd er gekozen voor ruimere routes en passages doorheen minder drukke straten. Het event werkt met startslots van 150 lopers per 30 minuten, zodat er nooit te veel deelnemers op één plek aanwezig zijn.

“Sportieve beleving in openlucht”

Aan de finish wordt iedereen beloond met een welverdiende medaille en een rijkelijke eindbevoorrading. In het deelnemerspakket zit ook de smaakvolle Vedett Playa, een verfrissend biertje om thuis in alle voldoening na je looptocht te nuttigen. Ook leuk om mee te geven: het loopevent kadert in #sinksen21 in Kortrijk, waardoor er heel wat – coronaproof – te beleven valt. Voor de autoliefhebbers is er bijvoorbeeld een ‘mini car expo’ van Garage Vandecasteele op het Nelson Mandelaplein.

Kortrijks Burgemeester Ruth Vandenberghe liet in onze eerdere berichtgeving al weten erg blij te zijn dat het loopevent dit jaar wél kan plaatsvinden: “Kortrijk Loopt is een klassieker voor de loopfanaten op de Kortrijkse sportkalender. Ook in coronatijd zijn we blij dat dit evenement, zij het in aangepaste vorm, kan doorgaan in het sinksenweekend. Met een bewegwijzerd parcours neemt organisator Golazo ons mee langs onze mooie Leieboorden. Dit moet een opsteker zijn voor zovelen die hunkeren naar een leuke sportieve beleving in openlucht.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?