Freek Braeckman & Eline De Munck finishen in marathon van New York

Zondagmiddag stond de 40ste editie van de populaire marathon van New York op de kalender. Enkele bekende landgenoten haalden de finish. En een jeugdig talent haalde andermaal serieus uit.

De winnaar in New York werd Ghirmay Ghebreslassie. Het pas twintigjarige toptalent – hij kroonde zich vorig jaar tot wereldkampioen in Peking – werd in een tijd van 2:07:51 de jongste winnaar ooit in The Big Apple. Mary Keitany is al veertien jaar ouder dan Ghebreslassie en won bij de vrouwen. De Keniaanse kwam solo aan na 2:24:26. Er namen trouwens meer dan 50.000 lopers deel aan de marathon van New York.

Onder hen ook 4 bekende landgenoten, want Eline De Munck, Freek Braeckman, Wim Soutaer en Jef Neve liepen ten voordele van Run2Smile, een campagne die geld inzamelt voor de vzw Mediclowns. Die organisatie brengt jaarlijks meer dan 6000 zieke kinderen aan het lachen.

Ze haalden alle vier de finish. Braeckman deed dat na 3 uur en 54 minuten, De Munck klokte af na 4 uur en 16 minuten. Soutaer kwam aan in Central Park na 4 uur en 43 minuten. Neve arriveerde na 5 uur en 23 minuten. Dankzij deze fotospecial kan je trouwens zien hoe de marathonvoorbereiding van Eline De Munck verliep.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?