Frederik Van Lierde verkent Wings for Life-parcours

Exact 1 maand voor de start van de Wings For Life World Run verkende Frederik Van Lierde het parcours in Ieper al eens. De Ironman deed dat vanuit de helikopter. Bekijk de parcoursbeelden!

Op 4 mei zullen duizenden lopers aan de startlijn staan van de Wings For Life World Run. Op 40 locaties verspreid over 33 landen en zes continenten zal er simultaan gelopen worden voor het goede doel, meer bepaald voor mensen met een ruggenmergletsel.

In België klinkt het startschot op 4 mei op de Grote Markt in Ieper. Iron Man en streekgenoot Frederik Van Lierde nam met de pers vanuit de lucht al een kijkje naar het traject dat hij over vier weken zal lopen. Het is een geweldig parcours dat start op de Grote Markt van Ieper en de lopers langs de Menenpoort meeneemt doorheen het prachtige landschap van de West-Vlaamse polders.

Het leuke is dat iedereen kan meedoen, zowel de enthousiaste beginneling als de getrainde atleet. Het parcours is immers zodanig uitgestippeld dat de eerste lus van het traject de lopers na 6 km terug naar het centrum van Ieper brengt – de perfecte afstand voor zij die eventueel op een rustig tempo al joggend willen genieten van de omgeving en na enkele kilometers opnieuw in het centrum van Ieper willen stoppen.

Het doel is de Catcher Car voor te blijven: een wagen die exact een half uur na de lopers vertrekt, hetzelfde parcours volgt en stelselmatig versnelt. Van zodra deze finishwagen je inhaalt, val je uit de race – de finishlijn haalt je dus in. Een shuttlebus pikt je dan op en brengt je terug naar het startdorp.

LIVE OP TV

Ook voor de supporters zal er in Ieper voldoende animatie voorzien worden rond de Grote Markt. De wedstrijd zal trouwens ook helemaal live uitgezonden worden op de digitale zenders Sporting Telenet en VOOfoot.

Niet alleen internationale sterren zoals viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel, ex-Formule 1 piloot David Coulthard en meervoudig wereldkampioen surfen Robby Naish nemen deel. In eigen land zetten onder andere Iron Man Frederik Van Lierde, atlete Nafi Thiam en BV’s Kobe Ilsen, Tom Waes, Peter Van de Veire, Lieven Verstraete, BoogieBoy, Tanja Dexters en Veronique De Kock hun beste beentje voor op 4 mei. Inschrijven kan nog tot en met 27 april. Deelname kost 40 euro, een bedrag dat integraal naar het goede doel gaat.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?