Francesca Vanthielen: ‘Lopen is een uitlaatklep’

Nu de tango even op een lager pitje staat, kan Francesca Vanthielen zich weer storten op haar andere hobby: lopen. Het VTM-gezicht gidste running.be magazine op een drafje door Antwerpen-Noord.

Is Antwerpen een loopvriendelijke stad?

“Ik woon nu twee jaar in Antwerpen. Voordien heb ik lang in het Leuvense gewoond. Daar ging ik mijn deur uit en ik zat in het bos: de Chartreuseberg bij Kessel-Lo. Als ik een uur ging lopen, liep ik een uur alleen in het bos. Ga ik hier in Antwerpen een uur lopen, dan loop ik 50 minuten op harde ondergrond. Sinds kort is er wel een Finse piste aan het Galgenweel. Ik kan wel genieten van het uitzicht op de Schelde en de haven. Maar ooit ben ik bijna in het water gesukkeld. Ik liep er vlak langs. Het was donker en koud, en er lag een groot schip aangemeerd. Ik struikelde en ik heb me in mijn val naar de andere kant moeten smijten, anders lag ik in de Schelde. En de stroming hier is zo hard. Ik had dood kunnen zijn.”

Zoek je soms bewust andere loopplekjes op?

“Het leuke aan lopen vind ik net dat je niet eerst de auto of de fiets moet pakken. Ik stap mijn deur uit en ik begin. Anderzijds: als ik ergens naartoe ga, hou ik wel rekening met de mogelijkheid om te gaan lopen. Zo ben ik geregeld in Brussel. Daar kan je me wel eens tegenkomen in het Warandepark. En ook als ik mijn ouders bezoek in Limburg, zoek ik de bossen op. Op reis gaat er altijd een paar loopschoenen mee. In Argentinië bijvoorbeeld ging ik in het nationaal park van Buenos Aires lopen. Het is eens fijn om een andere omgeving op te zoeken.”

Ben je een wedstrijdbeest?

“Ik heb deelgenomen aan de DVV Antwerp 10 Miles en aan de CittA Urban Trail hier in Antwerpen. Maar competitie en scherpe tijden najagen zeggen me niet veel. Ik ervaar genoeg stress en prestatiedruk in mijn job. Dus als ik stress kan vermijden, dan zoek ik het ook niet op. Lopen is louter een uitlaatklep. Kijk rond! Na 10 minuten lopen zitten we in een bos, met eendjes, kikkers en fazanten. En af en toe een slapende clochard. Die laat ik dan gewoon zijn dutje doen.”

Lees het volledige interview in het julinummer van running.be magazine!

running.be magazine
De zomerspecial met Francesca Vanthielen die ons door Antwerpen-Noord gidst, een overzicht van de leukste looplocaties aan de kust en de sfeervolste kermislopen, de zomerse truitjestest, eten en drinken bij warm weer, loopboeken voor in de reiskoffer, masseertips voor loperslijven, The Color Run komt naar België, Nico Claesen bestormt de Boerentoren en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 26 juni in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?