Francesca Vanthielen loopt DVV Antwerp 10 Miles

Francesca Vanthielen traint momenteel drie tot vier keer per week om tijdig fit te zijn voor de DVV Antwerp 10 miles. De Vlaamse actrice is ambassadrice van de Knack Weekend Ladies Run Series.

Francesca Vanthielen (foto belga)
Francesca Vanthielen (37) vertegenwoordigt samen met Marleen Finoulst, Cathérine Moerkerke, Siska Schoeters, Martine Tanghe, Gella Vandecaveye en Linda Asselbergs de Knack Weekend Ladies Run Series. De ambassadrices nemen overigens ook deel aan de Ladies Run Kortrijk.

De Knack Weekend Ladies Run Series is ondertussen al toe aan zijn vijfde editie. Naast de loopwedstrijd in Kortrijk op pinkstermaandag lopen de meiden ook in Knokke, Brussel en Hasselt. Francesca Vanthielen zal bovendien ook meedoen aan de DVV Antwerp 10 Miles.

De Vlaamse schone is naast acteren namelijk ook gepassioneerd door sport. “In 2006 ben ik na een langdurige knieblessure weer begonnen met hardlopen. Nadat ik mijn beenspieren voldoende had getraind, kon ik gelukkig weer lopen”, zegt Vanthielen.

“Op de middelbare school liep ik vaak tijdens de middagpauze. En later ben ik met een vriendin gaan lopen. We hebben dat toen heel langzaam moeten opbouwen. Een voorloper van start to run eigenlijk.”

De actrice is ook niet van plan om onvoorbereid aan de start te gaan staan. “Ik train nu 3 à 4 keer per week voor de 10 miles. Het liefst loop ik buiten. Ochtend of avond maakt niet uit. Dat is ook het voordeel van lopen: dat doe je wanneer het je uitkomt”, zegt ze.

“Het allerbelangrijkste voor mij zijn goede schoenen. Daar begint het mee. Ik heb al eens moeten afhaken omdat ik last kreeg van mijn knieën. Met goede schoenen vang je dat voor een groot deel op”, aldus Vanthielen.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?