Francesca Vanthielen en co op de loop in Kortrijk

De Knack Weekend Ladies Run op Kortrijk Loopt kreeg met Francesca Vanthielen en de andere BV-ambassadrices weer schoon volk over de vloer. In totaal liepen bijna 3.000 sportievelingen mee.

Kortrijk was al voor het zevende jaar op rij de loopstad bij uitstek op Pinkstermaandag. Naar goede gewoonte waren de vrouwen in grote getalen aanwezig, met z’n 2.000 om precies te zijn. De Knack Weekend Ladies Run 5 & 11 km waren dan ook exclusief voor hen gereserveerd.
 
Burgemeester Stefaan De Clerck schoot de vrouwen klokslag 11u30 op gang. De deelneemsters aan de Knack Weekend Ladies Run 11 km kregen na de start ter hoogte van Sportcampus Lange Munte een lus doorheen de mooie binnenstad voorgeschoteld, om vervolgens terug koers te zetten richting Lange Munte.

Net als in 2011 en in 2009 won Charline Vanneste de wedstrijd en dat in een tijd van 43:14. Gudrun De Clercq en Inge Coeck vervolledigden het podium. “Deze wedstrijd ligt me inderdaad wel”, glunderde Vanneste nadat ze de wedstrijd van begin tot einde had gedomineerd. “Ik ben van de streek, dus ik kom hier graag lopen. Het is leuk om een keer met alleen maar vrouwen aan de start te staan. Met mannen erbij ga je toch wat op in de massa, hier kan je echt zelf de wedstrijd maken. Heel leuk om eens te doen!”

Wie 11 km nog een stap te ver vond, kon ook terecht op de Start to Run over 5 km, met finish in het centrum van Kortrijk. Febe Carrein won voor Annie Vermeulen en Veronique Timmermans.

BV-AMBASSADRICES GEVEN HET GOEDE VOORBEELD

Net als de voorgaande jaren liepen ook enkele sportieve bekende Vlamingen mee als ambassadrices van de Knack Weekend Ladies Run Series, waarvan Kortrijk de tweede manche was dit jaar. Onder hen presentatrice Francesca Vanthielen, actrice Veerle Dobbelaere, ex-judoka Gella Vandecaveye en arts en journaliste Marleen Finoulst. Ook minister Hilde Crevits liep weer mee.

“Het was prachtig weer. Misschien iets te warm, maar ondanks de omstandigheden is het vrij goed gegaan”, zei Francesca Vanthielen, die de 11km liep in 1u01:03. Veerle Dobbelaere nam de 5km voor haar rekening. “Ik bedank alle lieve Kortrijkzanen die langs de kant stonden met hun tuinslangen. Die verfrissing deed echt deugd”, aldus de actrice.

Gella Vandecaveye was met 52:46 de snelste van de ambassadrices op de 11km en dat ondanks een dubbele nekhernia. “Ik wou hier absoluut bijzijn. Ik ben hier geboren en getogen en kan dan ook steevast rekenen op heel wat aanmoedigingen. Ik heb me dan wel niet echt kunnen voorbereiden op de wedstrijd, maar ik heb onderweg toch kunnen genieten van het mooie weer en het lastige parcours (lacht). Fantastisch dat hier vandaag 2.000 vrouwen aanwezig zijn. Dat aantal gaat de komende jaren nog verdubbelen!”

RECORDAANTAL MANNEN 

Uiteraard werd er in Kortrijk ook aan de mannen gedacht. Het deelnemersaantal ging zelfs wederom in stijgende lijn. De Kortrijk Loopt 11km werd gewonnen door Karel Goemaere uit Lauwe. Hij bleef net onder 40 minuten en finishte voor Carlos Timperman en Steven Hocedez. “Na een trage start ben ik vanaf halfweg alleen op kop gekomen. Mijn tijd is niet super, maar ik ben blij dat ik hier toch een keer heb kunnen winnen na een 8ste en 5de plaats in de vorige edities.”

De zege op de Kortrijk Loopt 5km ging naar Koen Van Hecke. Hassan Mihi en Fabrica Laga vervolledigden het podium.

Podia
Knack Weekend Ladies Run 11 km
1. Charline Vanneste – 43:14
2. Gudrun De Clercq – 46:35
3. Inge Coeck – 48:17

Knack Weekend Ladies Run 5 km
1. Febe Carrein – 18:16
2. Annie Vermeulen – 18:22
3. Veronique Timmermans – 19:28

Kortrijk Loopt 11 km
1. Karel Goemaere – 38:57
2. Carlos Timperman – 39:42
3. Steven Hocedez – 40:16

Kortrijk Loopt 5 km
1. Koen Van Hecke – 14:23
2. Hassan Mihi – 14:29
3. Fabrica Laga – 14:37

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?