FOTO’S: De DH Brussels Urban Trail verkend

Nu zondag 5 juli is het zover: dan krijgt de hoofdstad eindelijk zijn langverwachte Urban Trail. Running.be magazine verkende het parcours van de DH Brussels Urban Trail met de bekende hoofdstedelingen Jeroen Roppe en Yasmina El Messaoudi. Bekijk de foto's!

De glazen kubus van Square blinkt in de avondzon, als we Yasmina tegen het lijf lopen. De grote kubusvormige ingang van het congrescentrum vormt op 5 juli start en aankomst van de DH Brussels Urban Trail en is de absolute eyecatcher op de Kunstberg. Jeroen komt even later aangelopen. “De startplaats van deze Urban Trail is alvast goed gekozen”, steekt Jeroen van wal met zijn herkenbare, warme radiostem. “De panoramisch hal van Square is een van de mooiste locaties in Brussel. Het is een volledig witte ruimte, ontworpen door Arne Quinze. En van daar heb je een indrukwekkend uitzicht op Brussel. Zonder twijfel een van mijn favoriete plekken in deze stad.”

150 kilometer boekenrekken

Het is mooi om te zien: de radiopresentatrice op schok met haar hoofdredacteur. Op weg van de Kunstberg naar de Koninklijke Bibliotheek keuvelen ze met elkaar, alsof ze hun wekelijkse rondje afmalen. Via de terrassen van de bib lopen de collega’s de Koninklijke Bibliotheek van België binnen, in slalom langs studenten die tijdens de blok de stilte komen opzoeken. Deze Albertina Bibliotheek herbergt zo’n 150 kilometer boekenrekken en een Librarium met eeuwenoude manuscripten. Yasmina: “Hier ben ik nog nooit geweest. Ik heb nochtans op honderd meter van hier gewoond. Het is de eerste locatie op het parcours waar de Urban Trail binnenloopt en het is al meteen een ontdekking.”

Lees het volledige artikel in de extra dikke zomerspecial van running.be magazine, nu in de winkel! Online voorinschrijven voor de DH Brussels Urban Trail kan nog tot en met dinsdag 30 juni (11u).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?