FOTO: De 20 km in 10 beelden

Bijna 33.000 lopers uit 133 verschillende landen overschreden zondag de finishlijn in het Jubelpark na hun 20 km door Brussel. Bekijk de 10 mooiste beelden van de 36e editie van deze oerklassieker en plan alvast je volgende loopuitdaging in de hoofdstad!

Premier Charles Michel schoot de massa zondag klokslag 10u op gang. 1u01’47” later kwam Abdelhadi El Hachimi als eerste over de meet. Lander Van Droogenbroeck (1u04’20”) en de Keniaan Benjamin Rotich (1u05’07”) vervolledigden het podium. Bij de vrouwen was de winst voor Manuela Soccol (1u13’48”).

Op zoek naar een volgend loopavontuur in de hoofdstad? Schrijf je dan snel in voor La DH Brussels Urban Trail op zondag 5 juli. Deze langverwachte eerste Urban Trail in de hoofdstad neemt de deelnemers over ongeveer 10 km op sleeptouw langs en door de historische, bekende maar ook verborgen gebleven gebouwen van de binnenstad. De perfecte mix van sport en cultuur!

En dan is er in het najaar natuurlijk nog de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon. Op 4 oktober krijg je opnieuw de kans om 42, 21 of 5 km door het hartje van de hoofdstad te lopen. Net als op de 20 km wordt het startschot gegeven in het Jubelpark. De eindmeet ligt zoals vorig jaar op het De Brouckèreplein.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?