Forerunner met fingerspitzengefühl

Naar aanleiding van de Boston en London Marathon heeft Garmin de nieuwe Forerunner 610 gelanceerd. Het is voor de Amerikanen het eerste GPS-sporthorloge met touchscreen.

Een Forerunner met touchscreen, dat hadden we nog niet eerder gezien. (foto garmin)

Zoals we het van de Forerunner gewend zijn, geeft ook de 610 basisgegevens als tijd, snelheid en hartslag aan tijdens het lopen. Met de Virtual Racer kan je een wedstrijdje lopen tegen jezelf en Garmin Connect maakt het mogelijk om je prestaties achteraf uitgebreid te analyseren en de te delen met de rest van de wereld.

De tijd van de ietwat robuuste modellen zoals de 305 en de 310XT lijkt definitief voorbij, want voor de Forerunner 610 is in navolging van de 405 en 410 opnieuw voor een slank ontwerp gekozen. Garmin ontving voor deze creatie overigens al de prestigieuze Red Dot Design Award.

De belangrijkste nieuwigheid van de 610 is ongetwijfeld het touchscreen, dat het nog makkelijker moet maken om je doorheen de verschillende menu’s te loodsen. Zelfs met handschoenen aan kan je het horloge nog perfect bedienen en het is – zoals het voor lopers hoort – ook bestand tegen regen en zweet.

Naast een pieptoon is het horloge uitgerust met een trilalarm voor als je bijvoorbeeld te snel of tegen een te hoge hartslag loopt. Met de nieuwe Training Effect-functie krijg je alle details over je trainingsintensiteit.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?