Verfrissend en gezond: ijsjes van zoete aardappel

Een ijsje smaakt altijd bij warmer weer. Zeker als het ook nog eens gezond is! En gezond is zoete aardappel-ijs zeker ...

Het ijs, dat gigantisch populair is in Taiwan, is gemaakt van zoete aardappelen die eerst gekarameliseerd worden in de oven. Vervolgens worden de aardappelen gebakken tot ze zacht zijn en er een soort karamel uitkomt. Nadien gaan de zoete aardappelen de vriezer in om er een lekker, verfissend ijsje van te maken. Het koude vruchtvlees zorgt voor een extra smaakvolle toets.

Gebakken zoete aardappelen die worden ingevroren bevatten minder kilocalorieën én vele andere gezondheidsvoordelen. Zoete aardappelen bevatten resistent zetmeel, belangrijk voor een gezonde darmwerking en stabiele bloedsuikerspiegel. Goed om weten: het vriesproces verhoogt de aanwezigheid van dit gezonde resistente zetmeel. Daarnaast is zoete aardappel ook rijk aan tal van vitamines, mineralen én geeft het langzaam energie vrij – ideaal voor sporters dus!

Wil je dit ijs zelf eens maken? De Taiwanese kok George Lee legt het je hieronder in zijn Instagramvideo uit:

*Maak de zoete aardappelen (idealiter aardappelen van 300 tot 400 g) schoon en bak ze in de oven op 230° C voor 40 – 80 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappelen.
*Laat de aardappelen afkoelen, doe ze in een diepvrieszakje en leg ze gedurende 4 uur in de vriezer. Dan hebben de ijsjes de perfecte textuur.
*Als je ze langer in de vriezer laat liggen, is het aangeraden om ze gedurende 10 minuten op kamertemperatuur te leggen voor je ze op eet. Enjoy!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door George Lee (@chez.jorge)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?