Fit in 20 minuten per week, zonder zweten!?

Fit20 heeft donderdag een eerste studio geopend in België. De fitnessformule belooft je fitter te maken in slechts 20 minuten per week, en dat allemaal zonder zweten!

De allereerste fit20 in België werd gisteren geopend in Kraainem. Het fitnessconcept komt overgewaaid vanuit Nederland, waar de keten ondertussen al 51 vestigingen telt. De ambitie voor België ligt op minstens 150 fit20 studio’s waarvan er dit jaar 5 de deuren openen.

Het idee is eenvoudig: word fitter in slechts 20 minuten sporten per week. Onder begeleiding van een personal trainer voer je zes oefeningen in slow motion uit. Door deze trage bewegingen, en het feit dat je ze uitvoert in een ruimte van 17 graden, ga je niet zweten en hoef je je niet om te kleden of achteraf te douchen.

De fit20-methode is gebaseerd op de High Intensity Training-principes (HIT): door je lichaam op korte tijd tot het uiterste te drijven, heeft het enkele dagen nodig om te herstellen. Je spieren krijgen het idee dat ze de work-out niet aankunnen, waardoor ze versterken. Meer trainen is af te raden, want spieren hebben tijd nodig om te recupereren. Door de training wekelijks te herhalen, neemt niet alleen de spiermassa toe maar krijg je ook een betere conditie, word je leniger, je botten en gewrichten worden sterker en bovendien verlaagt je vetpercentage.

“Met deze manier van trainen richten we ons op mensen die weinig tijd hebben en persoonlijke begeleiding bij het sporten belangrijk vinden. In slechts drie maanden tijd zorgt de formule al voor een merk- en meetbaar resultaat. Je metabolisme krijgt een boost waardoor je je sterker, fitter en energieker gaat voelen”, aldus Marc God van fit20 België.

‘PAST PERFECT BINNEN TIJDSGEEST’

Sportarts Chris Goossens vindt het concept wel in de tijdsgeest passen. “Mensen zijn met van alles bezig en het is niet makkelijk om ze aan het bewegen te zetten”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “In die korte tijd wordt enkel ‘anabool’ gewerkt. Dat betekent dat er eiwitten aangemaakt worden waardoor spieren ontwikkelen. Twintig minuten is echter te kort voor een ‘katabole reactie’, het afbreken van de spieren. De kans op blessures is dus – mits goede begeleiding – miniem. Een sixpack zal je er niet mee kweken, maar het zet mensen wel aan het sporten. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?