Fit de zomer in met sportanker Maarten Breckx, trainen bij warm weer, zonnige recepten & veel meer!

De nieuwe runningBE is uit: een editie met een gouden randje, want het belooft een mooie sportzomer te worden. Zowel vanuit je zetel als op je loopschoenen. Met de tips uit dit nummer haal je het meeste uit jouw actieve, gezonde zomer.

Voor VTM-sportanker Maarten Breckx wordt het met het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen een bijzonder drukke periode, maar wel eentje waarin zijn persoonlijke sportieve ambities overeind kunnen blijven. In ons coverinterview vertelt hij onder meer hoe hij rust vindt en energie tankt van zijn ochtendloopjes in de natuur.

FIT DE ZOMER DOOR

De warme temperaturen zijn natuurlijk erg aangenaam om op het terras te vertoeven, maar voor je trainingen is het vaak een heel ander verhaal. Hoe train je slim bij warm weer? Welke alternatieve sporten kan je doen als het echt te warm is om te lopen? En hoeveel moet je nu drinken? We trokken met jouw ‘zomerse’ loopvragen naar de coach voor enkele warm aanbevolen tips & tricks.

Daarnaast tippen we enkele essentiële oefeningen om deze zomer in shape te blijven. Je doet ze makkelijk op het strand of in je tuin en het park, én je hebt er geen extra materiaal nodig. Heerlijk simpel dus! Verder laten we je wegdromen bij de mooiste loopbestemmingen voor op je bucketlist, toveren we de zon op je bord met enkele seizoenstoppers en loodsen we je met een 10 wekenschema naar je eerste halve marathon.

EN VEEL MEER …

* Interview met olympisch marathondebutant Dieter Kersten
* De body positivity trend in de running community
* 6 hardnekkige loopmythes onder de loep
* Advies van de sportarts om maag- en darmklachten te vermijden
* Alles over het belang van een goede sportbeha
* …

Ontdek HIER de volledige inhoud.

RunningBE JULI is vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt, dagbladhandels en Standaard Boekhandel. Lees het digitaal via Blendle of bestel het via de webshop.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?