Fisherman’s Friend StrongmanRun strijkt neer in hartje Antwerpen

De stad Antwerpen verwelkomt op zondag 29 mei 2016 de Fisherman's Friend StrongmanRun. Het is de allereerste keer dat een hindernissenloop pal in het centrum van een Belgische stad zal plaatsvinden. De inschrijvingen voor deze unieke 'urban obstacle run' openen vrijdag.

De Fisherman’s Friend StrongmanRun is al jarenlang een begrip voor lopers die letterlijk geen obstakels uit de weg gaan. Het is één van de oudste hindernissenlopen ter wereld en kent succes over heel Europa. In Antwerpen kunnen de lopers kiezen voor een parcours van 10 km of 18 km. De start en finish is aan Park Spoor Noord, maar het actieterrein voor de deelnemers strekt zich veel verder uit. De meer dan twintig hindernissen liggen verspreid over de pleinen van de binnenstad en het traject van de 18 km krijgt er nog een extra lus bij richting haven.

Greg Broekmans, verantwoordelijke running bij organisator Golazo sports: “Met de Spartacus Series hebben wij al heel wat ervaring in het organiseren van obstacle runs en we speelden al langer met het idee om het concept naar het centrum van de stad te brengen. Dit event wordt anders dan wat de meeste deelnemers gewoon zijn. Alle proeven die we normaal voorzien in een meer natuurlijke omgeving worden heruitgevonden. Obstacle running is de snelst groeiende discipline binnen de loopsport, we zijn ervan overtuigd dat alle beschikbare plaatsen snel ingenomen zullen zijn.”

Ook de Antwerpse schepen voor Sport Ludo Van Campenhout kijkt nu al uit naar de Fisherman’s Friend StrongmanRun op 29 mei in zijn stad. “Voor elke loper die een nieuwe uitdaging zoekt, biedt de Fisherman’s Friend StrongmanRun dé oplossing. Door de spectaculaire hindernissen wordt een beroep gedaan op letterlijk alle spieren van je lichaam. Ik heb zelf al enkele van deze extreme loopwedstrijden gedaan en het is steeds een aparte en sportieve ervaring geworden. Wat me trouwens daarbij nog extra aanspreekt is niet alleen de wedstrijd op zich en het verleggen van je eigen grenzen, maar ook dat er een enorme solidariteit onder de deelnemers is. Het parcours wordt als één groot team afgewerkt.”

Van Campenhout onderstreept ook nog eens het feit dat de Fisherman’s Friend StrongmanRun in Antwerpen een unieke ‘urban obstacle run’ wordt, met de nadruk op ‘urban’. “Voor het eerst vindt deze extreme loopwedstrijd niet op een apart parcours plaats, maar midden in het Antwerps stadscentrum. Zo wordt de Fisherman’s Friend StrongmanRun in Antwerpen niet alleen een unieke ervaring voor de duizenden deelnemers, maar ook voor alle supporters.”

De Fisherman’s Friend StrongmanRun in Antwerpen vindt plaats op zondag 29 mei. De inschrijvingen openen op vrijdag 4 december om 10u00. Opgelet: er zijn slechts 5000 plaatsen beschikbaar. Snel zijn is de boodschap!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?