Fisherman’s Friend StrongmanRun in uniek natuurgebied

Op 1 april vindt de Fisherman's Friend StrongmanRun plaats in Maasmechelen. Het decor is er alvast een om duimen en vingers bij af te likken.

Connecterra, op de grens van Maasmechelen en Dilsen-Stokkem, heeft een van de mooiste panorama’s van Vlaanderen. Het voormalige mijnterrein van Eisden is helemaal omgevormd tot een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ en is dus de geschikte locatie voor een obstacle run met heel wat hoogtemeters!

Ignace Schops, directeur Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw, omschrijft de unieke locatie op de voormalige mijnsite als volgt: “Van stoflong naar groene long! Deze voormalige mijnsite kende een totale make-over. De omgeving van Connecterra en Terhills lijken nu wel op de Noorse Fjorden waar iedereen kan genieten van adembenemende landschappen en de unieke natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen.”

Grootste ter wereld

De Fisherman’s Friend Strongmanrun is de grootste obstakelloop ter wereld en trekt een internationaal publiek aan. Naast België worden ook Zwiterserland, Duitsland, Nederland, Italië, Oostenrijk en Zuid-Afrika aangedaan. Het evenement zal ook deel uitmaken van de KBC Spartacus Series. Het parcours in Connecterra zal ongeveer 11 km lang zijn met minstens 25 spectaculaire hindernissen. Voor wie de 11 km geen uitdaging vormt, kan zich inschrijven voor de 22 km en het parcours tweemaal afleggen: 22 km puur afzien dus voor de echte helden!

Nog een nieuwigheid voor de Fisherman’s Friend StrongmanRun: net als tijdens de andere events in de KBC Spartacus Series zal er in waves zal gestart worden. Om de 10 minuten zullen er 200 deelnemers kunnen starten, hoe sneller je je inschrijft, hoe vroeger je zal kunnen starten. Schrijf je als groep in, dan kan je sowieso samen starten! Deze startprocedure zorgt ervoor dat alle deelnemers ten volle kunnen genieten van het parcours, de hindernissen en de prachtige omgeving.

Inschrijven kan vanaf dinsdag 24 januari om 11u! Er worden maximum 5000 deelnemers toegelaten. Iedere deelnemer krijgt bij inschrijving een loopshirt en een prachtige herinneringsmdaille.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?