Fisherman’s Friend StrongmanRun bouwt vanaf vandaag uniek hindernissenparcours in hartje Antwerpen

Antwerpen verwelkomt op zondag 29 mei 2016 de Fisherman's Friend StrongmanRun. Een hindernissenparcours van 11 en 18 km midden in een grootstad is een wereldprimeur. Meer dan 22 obstakels worden in een periode van 12 dagen gebouwd. Eén van de hoogtepunten is een indrukwekkende sprong in het water van het Bonapartedak bij het MAS.

De Fisherman’s Friend StrongmanRun is al jaren een begrip voor lopers die letterlijk geen obstakels uit de weg gaan. Het is één van de oudste hindernissenlopen ter wereld en kent succes over heel Europa. In Antwerpen kunnen de lopers kiezen voor een parcours van 11 km of 18 km. De start en finish is aan Park Spoor Noord, maar het actieterrein voor de deelnemers strekt zich veel verder uit. De meer dan twintig hindernissen liggen verspreid over de pleinen van de binnenstad en het traject van de 18 km krijgt er nog een extra lus bij richting haven.

Greg Broekmans van organisator Golazo sports: “Met de Spartacus Series hebben wij al heel wat ervaring in het organiseren van obstacle runs en het concept naar de stad brengen is een uitdaging die we niet uit de weg wilden gaan. De bouw van het 11 en 18 km lange parcours start vandaag en zal op 29 mei helemaal klaar zijn. In verschillende fases worden indrukwekkende constructies gebouwd op onder meer de Grote Markt en aan het Steen.”

Ruim 3.000 lopers uit heel Europa schreven zich nu al in. Dat zijn er nu al meer dan de 2.800 die vorig jaar in Circuit Zolder aan de start van de Fisherman’s Friend Strongmanrun stonden. In totaal worden 4.000 deelnemers verwacht. Online inschrijven voor zowel de 11 als de 18 km kan nog tot en met donderdag 19 mei. Ook ter plaatse, bij de start en finish in Park Spoor Noord, kan nog ingeschreven worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?