Fintro Kortrijk Loopt met 3000 enthousiastelingen tegen borstkanker

Op pinkstermaandag 21 mei staat in Kortrijk de 13de editie van Kortrijk Loopt op het programma. De stadsloop in Kortrijk staat ook dit jaar helemaal in het teken van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne. Meer dan 3000 lopers en loopsters zullen aan de start staan. Inschrijven kan nog tot zondag online of maandag ter plaatse.

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen. De acties van Think-Pink zijn van groot belang, want hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Wetenschappelijk onderzoek stipt onvoldoende bewegen aan als de belangrijkste risicofactor bij de ontwikkeling van borstkanker. Iedereen die maandag in Kortrijk mee loopt, loopt letterlijk en figuurlijk tegen (borst-)kanker!

3000 deelnemers voor Think-Pink

Net als vorig jaar is er keuze tussen twee afstanden. De deelnemers voor de 11 km starten om 11u, de deelnemers van de 5 km om 11.30u. In totaal worden er ruim 3000 lopers en loopsters verwacht.

Onder de deelnemers zijn er ook heel wat borstkankerpatiënten. Ook de burgemeester van Kortrijk, Vincent van Quickenborne, zal aan de start verschijnen.

Alle lopers én hun supporters zullen Think-Pink in de eerste plaats steunen door mee te lopen. Wie bij inschrijving 5 euro extra betaalde voor Think-Pink krijgt in ruil hiervoor een Think-Pink buff. Sympathisanten zijn van harte welkom in de Think-Pinkshop. Een 200-tal deelnemers genieten na hun inspanning ook van het gezellige Think-Pink tapasmoment.

Gevarieerd parcours doorheen Kortrijk

Het gevarieerde loopparcours van Kortrijk Loopt brengt deelnemers langs enkele prachtige straten en pleinen, de oevers van de Leie en markante bruggen. Het startschot wordt gegeven aan Sportcampus Lange Munte. Daarna gaat het parcours richting Grote Markt, waar de deelnemers van de 5 km finishen. Wie zich inschreef voor de 11 km, loopt in een lus door de binnenstad en finisht aan de Sportcampus.

Service voor de deelnemers

Samen met de partners van de Fintro Running Tour biedt Fintro Kortrijk Loopt heel wat extraatjes aan voor de deelnemers: zo is er het Tempo-Team, een team van tempomakers die de lopers begeleiden op de 11 km en het Tempo-Team stretchpoint met ervaren sportbegeleiders. Bovendien worden na de finish alle (meerderjarige) deelnemers getrakteerd op een proevertje van Tripel Lefort, wereldwijd de beste Tripel van 2018.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?