Finse pistes kreunen onder de nattigheid

De voorbije maand was een van de natste januarimaanden ooit. Heel wat Finse pistes en loopomlopen kregen het hemelwater niet verwerkt en zijn amper nog beloopbaar.

In het Oost-Vlaamse Zingem staat de onlangs aangelegde joggingpiste in het speelbos aan de Damstraat bijna volledig onder water. In Brakel spoelde de Finse piste in de Rijdtmeersen over een lengte van tweehonderd meter weg. In Nazareth denken ze eraan om de drassige Finse piste op bepaalde plaatsen te verhogen zodat ze beloopbaar blijft. De piste in Erpe-Mere werd voorlopig ingekort, nadat ze het zwaar te verduren kreeg door het slechte weer in combinatie met het BK veldrijden in domein Steenberg. De gemeente hoopt de omloop tegen half maart opnieuw beloopbaar te maken.

In het Limburgse Peer hebben de gemeentediensten de binnen- en buitenkant van de Finse piste aan sportzone De Deuster voorlopig vrijgemaakt. Ook in het Antwerpse Essen zijn er werken gepland om het waterprobleem aan de Finse piste van de Tasberg op te lossen. In het Vlaams-Brabantse Galmaarden is het probleem niet zozeer het weer, maar blootliggende stenen en een zichtbare worteldoek. Daar beloofde de burgemeester een nieuwe laag schors aan te voeren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?