Finse piste Watersportbaan wordt vervolledigd

De Finse piste aan de Gentse Watersportbaan krijgt een opknapbeurt en de ontbrekende stukken worden doorgetrokken. Ook aan de Gentbrugse Meersen wordt een loopparcours voorzien.

De Finse piste aan de Gentse Watersportbaan ligt er momenteel niet optimaal bij. “We zijn ons daarvan bewust en voorzien daarom in de week van 9 december een onderhouds- en opknapbeurt”, zegt schepen van Sport Resul Tapmaz in Het Nieuwsblad. “Het onkruid zal worden verwijderd en er wordt 125 m³ boomschors aangevoerd.”

De Gentse sportschepen gaat ook bekijken hoe hij de Finse piste volledig kan doortrekken, want het traject wordt momenteel onderbroken aan de kant van Drongen, aan het Jan Palfijnziekenhuis en recht tegenover de roeiclub. “De kant van Drongen zal het eerst worden aangepakt, aangezien het om het gevaarlijkste en langste stuk gaat. Dit zal ten vroegste eind volgend jaar gebeuren”, zegt Tapmaz daarover.

Tapmaz kondigde ook aan dat er in de Gentbrugse Meersen een loopparcours zal komen. “Bij de aanleg van de sportcluster Gentbrugse Meersen wordt er een afslag voorzien vanop het jaagpad langs de Schelde naar de Gentbrugse Meersen. Daar zal een heel loopparcours voorzien worden, maar daarvoor vragen we nog even geduld.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?