Fietsen én lopen op de Galibier voor het goede doel

Na een heroïsche tweede editie, waarbij maar liefst 3.400 helden de Col du Galibier bedwongen, staat deze mythische Alpencol in 2013 opnieuw op het menu van Climbing for Life.

Op zaterdag 31 augustus fietst/loopt iedereen naar de top van de Galibier en ’s avonds wordt het het hele gebeuren afgesloten met een spetterend verbroederingsfeest, live optreden en after party. Om het groepsgevoel te versterken zullen alle deelnemers ondergebracht worden in 2 luxueuze vakantiedorpen van Pierre & Vacances, in Valloire-Galibier en Valmeinier.

Iedereen die zich inschrijft, krijgt daarenboven een trainingsschema op maat cadeau van Energy Lab om zich optimaal voor te bereiden op deze uitdaging. Ook dit keer neemt men niet voor niets deel! Climbing for Life staat wederom in het teken van het goede doel, namelijk fondsenwerving voor projecten rond astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen.

In het kader van dit goede doel zullen ook 10 astma- en 10 mucopatiënten, onder begeleiding van een medisch team en Energy Lab, naar de top van de Galibier lopen en fietsen. Daarnaast draait dit initiatief vooral rond gezondheid en bewegen. Climbing for Life zet heel wat mensen aan tot fietsen, lopen en tot het realiseren van een persoonlijke doelstelling: de top van de Galibier bereiken.

Vlaams minister-president Kris Peeters en singer-songwriter Ozark Henry zijn steevast de trotse peters. Iedereen die houdt van fietsen of lopen, klimmen, adembenemende panorama’s en een onvergetelijke groepssfeer duidt Climbing for Life nu al in het rood aan in zijn of haar agenda! De Galibier is immers een klim die niet op het palmares van een wielertoerist of loper mag ontbreken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.