Fays en Sluysmans triomferen in The Classic

Guy Fays en Isabelle Sluysmans hebben de 23ste editie van The Classic in Tessenderlo gewonnen. Lander Vanderspikken was de snelste in de jogging over 4 km.

Guy Fays ging er onmiddellijk na de start van door met Stefan Van Den Broek en favoriet Hans Janssens. Janssens kon zich bij een overwinning verzekeren van de eindzege in de Partena Runclassics Vlaanderen, maar zover kwam het niet.

Janssens moest na 6 km lossen na een tempoversnelling van Van Den Broek. Fays kon wel volgen en beide atleten liepen zij aan zij richting finish. De race werd beslist in de laatste 200 meter. Fays, afgelopen weekend ook Belgisch kampioen op de 5 en 10 km, sprintte sneller dan Van Den Broek. Janssens, die achteraf kloeg over krampen in het linkerbeen, werd op ruime afstand derde.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Isabelle Sluysmans. De atlete uit Voeren liep spelenderwijs van haar concurrentes weg. Griet Terryn werd tweede, Nathalie Lambrechts maakte het podium compleet.

De zege in de jogging 4 km ging naar de lokale atleet Lander Vanderspikken voor een sterke Thomas Verbiest in een tijd van 12:04.


Top-5 mannen
1. Guy Fays 30:18
2. Stefan Van Den Broek 30:23
3. Hans Janssens 31:10
4. Dries Depoortere 31:12
5. Pieter Rijnders 31:20

Top-3 vrouwen
1. Isabelle Sluysmans 35:10
2. Griet Terryn 36:32
3. Nathalie Lambrechts 37:52

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?