Fays en De Vos oppermachtig in Oostende

Guy Fays heeft op overtuigende wijze de ING Run Oostende (10 km) gewonnen. De Waal wordt de nieuwe leider in de Partena Run Classics Vlaanderen. Bij de vrouwen verstevigt Nathalie De Vos haar leidersplaats na winst in de 5 km.

Nathalie De Vos. (foto belga)
De Vos groeit naar haar beste vorm. Ze is in volle voorbereiding op de Olympische Spelen, waar ze de 10 km zal lopen. Zaterdag liep De Vos ook al een 5 km op de piste in Oordegem. Ze won de wedstrijd in Oostende in 15.51. Elke Van Hoeymissen werd in 16.16 tweede en Isabelle Sluysmans derde in 16.33. In de Partena Run Classics Vlaanderen loopt De Vos verder uit op haar concurrentes.

De ING Run Oostende (10 km) bij de mannen kondigde zich als uiterst spannend aan. Hans Janssens en Guy Fays knokten voor de leidersplaats in de Partena Run Classics Vlaanderen. Het was Fays die het haalde in 29.26. Dat was 21 seconden sneller dan Janssens. Stefan Van Den Broeck (30.01) werd derde, Alex Diaz-Rodriguez (30.34) vierde en Pieter Rijnders (30.37) vijfde.

Na de wedstrijd in Knokke en The Classic in Tessenderlo is het al de derde overwinning van Fays in de Partena Run Classics Vlaanderen. Hij komt in het klassement op gelijke hoogte van Janssens, maar die won ‘slechts’ twee wedstrijden en dus gaat de leiderstrui naar Fays.

Met meer dan 3000 lopers op alle afstanden samen werd in het zonovergoten Oostende het aantal deelnemers van de recordeditie van 2007 geëvenaard.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?