Favoriet Van Peborgh grijpt net naast 6de zege in AG Antwerp 10 Miles

Bij de AG Antwerp 10 Miles & Marathon loopt het merendeel de 10 Miles. Mohamed Agourram won bij de mannen, bij de vrouwen was Melissa Dock de beste.

Onder een staalblauwe hemel en in warme omstandigheden startte zondagmiddag om 14.30u de eerste van drie waves met 10 Miles-lopers. In totaal waren ze met 28.156. In die eerste golf zaten uiteraard ook de snelste lopers. Het was vooral uitkijken naar Yassine Rachik – die vorig jaar de AG Antwerp 10 Miles won en het parcoursrecord verbeterde- en Nick Van Peborgh. Die laatste ging op zoek naar zijn zesde zege voor eigen volk.

Dat duo nam na de openingsfase ook het heft in handen. Met in hun zog Mohamed Agourram. Van Peborgh trok in het tweede wedstrijddeel door, waarna Rachik de rol moest lossen. Agourram ging wel nog mee. Samen doken ze de Waaslandtunnel in. Aan het einde van die tunnel zette Agourram zijn eindspurt in, en daar had Van Peborgh geen antwoord op. Agourram won zo zijn eerste AG Antwerp 10 Miles, Van Peborgh kwam als tweede over de streep. Hicham El-Amrani maakte het podium compleet. Rachik gaf onderweg op.

Geen vijfde

Bij de vrouwen ging Veerle van linden op jacht naar haar 5de zege. Zo ver kwam het niet, want Melissa Dock uit de VS ging met de overwinning lopen. Zij volgt Nina Lauwert op. Kim Geypen & Hanne Verbruggen mochten mee op het podium.