Facebookgroep wil licht op Finse piste Oudenaarde

Drie jaar geleden beloofde het stadsbestuur van Oudenaarde al om de verlichting op de Finse piste aan de Rode Los in orde te maken. Omdat er nog geen schot in de zaak gekomen is, hebben enkele joggers uit protest een Facebookgroep opgericht met al meer dan 350 leden.

Steve Aelvoet, initiatiefnemer van de Facebookgroep, schetst het probleem in Het Laatste Nieuws: “Nu de wintermaanden zijn begonnen, lopen we weer in het donker aan de Ronde Los. Enkel als er trainingen zijn op de nabijgelegen sportterreinen, kunnn we een beetje meeprofiteren van de verlichting die daar aan staat. Drie jaar geleden werd er op de gemeenteraad al beloofd om er iets aan te doen.”

Volgens de Oudenaardse sportschepen Peter Simoens zijn er wel degelijk verlichtingsarmaturen en worden de technische problemen momenteel onderzocht. “Het is technisch allemaal veel ingewikkelder dan het lijkt. Er zijn drie mogelijke oorzaken: ofwel is er een probleem met de stroomvoorziening, ofwel met de stroomkabels, ofwel ligt het aan de armaturen zelf. Technici schakelen momenteel telkens een bepaald deel van de installatie uit en wachten dan 24 uur om te zien of er nog een panne ontstaat. Zo hopen ze de schakel te vinden, die het uitvallen van de verlichting veroorzaakt. Anderhalve maand al zijn ze daarmee bezig en hopelijk is het nog slechts een kwestie van weken eer de Finse piste helemaal verlicht geraakt.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?