Ex-wielrenner loopt snelle 11K op bijzondere loopschoenen

We hebben goed gelachen toen we deze week de 'loopschoenen' van een oud-wielrenner zagen. Het lachen verging ons evenwel snel toen we zagen hoe snel hij vooruitging.

Jens Voigt is ondertussen 45 en stopte in 2014 met koersen. De gewezen werelduurrecordhouder en meervoudige ritwinnaar in de Tour de France onderhoudt zijn conditie nog steeds zeer goed. Onder meer door te fietsen, maar ook door te lopen.

Eerder deze week postte de Duitser op zijn Twitter-account een foto van zijn loopschoenen. We konden een kleine lach niet onderdrukken, want zoals je hieronder kan zien, ging het niet bepaald om ‘normale’ loopschoenen. Combineer dat met een besneeuwd loopparcours en we gokten dat Jens blij mocht zijn als hij voor het donker weer thuis zou zijn.

Maar Voigt haspelde op dat onorthodoxe loopschoeisel 11.2 kilometer af in 50 minuten. Goed voor een tempo van 4 minuten en 28 seconden per kilometer. Ofwel: ruim 13 km/u.

We hadden het eigenlijk wel kunnen weten, want het voorbije jaar passeerden op deze site wel meerdere ex-renners die uitstekend kunnen lopen. Denk maar aan Ivan Basso, Femke Van den Driessche of Sven Nys, die op de cover van ons huidige magazine staat.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.