Ex-wielrenner kan dankzij achterpoortje proberen om de marathon uit te lopen

Wielrenners blijken vaak uitstekende lopers te zijn - kijk maar naar Sven Nys, die in januari op onze cover stond. In Nederland doet Michael Boogerd het goed op loopschoenen.

Michael Boogerd was jaar en dag het uithangbord van de Nederlandse wielersport, maar biechtte een vijftal jaar geleden dopinggebruik op. Naar aanleiding daarvan schorste de internationale wielerunie hem in 2016 voor twee jaar. Daardoor mag Boogerd ook geen officiële loopwedstrijden afwerken.

En dat vindt de gewezen wielrenner best jammer, want sinds hij zijn fiets aan de haak hing, loopt hij vaak. In 2014 verscheen hij aan de start van de New York Marathon en was de Hagenees op weg om onder de 3 uur te finishen. Scheenbeenproblemen zorgden er evenwel voor dat hij de strijd moest staken.

Op 7 oktober doet de 45-jarige Boogerd een nieuwe marathonpoging, want dan neemt hij met het ZLM Kustmarathonteam deel aan de Kustmarathon in Zeeland. Huub van Noorden, veelvoudig winnaar van de Crêtes de Spa, zit in hetzelfde team. Hoewel Boogerds schorsing nog niet voorbij is, vormt zijn deelname aan deze marathon geen probleem. Reden: het evenement is niet verbonden aan de Atletiekunie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?