Ex-wereldkampioen wielrennen loopt mooie tijd in NY Marathon

Het afgelopen weekend vond in New York de jaarlijkse marathon plaats. Onder de 50.000 lopers ook een ex-wereldkampioen wielrennen.

In een eerder bericht bespraken we al de knappe resultaten van onze landgenoten in New York, maar de prestatie van Thor Hushovd verdient ook zeker aandacht. De Noor is een van de renners die erin slaagde om ritten te winnen in de 3 grote rondes (Tour, Vuelta & Giro) en werd in 2010 ook wereldkampioen. In 2014 hing Hushovd zijn fiets aan de haak.

Maar de Noor beschikt duidelijk nog over een uitstekende conditie. Hoewel hij met zijn stevige lijf niet bepaald het profiel van de marathonloper heeft, nam hij in New York toch deel aan de wedstrijd van 42,195 kilometer. En zijn tijd was meer dan degelijk, want de Noor bereikte de finish na 3u18’26”. Goed voor een gemiddelde van 12,7 km/u en een 2823ste plaats op ruim 50.000 deelnemers.

Snelle (ex-)wielrenners op loopschoenen … Waar hebben we dat eerder gezien? Nogal op veel plaatsen. In het verleden zagen we al goede loopprestaties van Jens Voigt, Sven Nys, Sven Vanthourenhout, … (zie berichten hieronder).

Proud finishers of @nycmarathon Happy with my time, 3.18.

Een bericht gedeeld door Thor Hushovd (@thorhushovd) op

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?