Ex-scheidsrechter loopt maandelijks marathon

Oostendenaar Geert Meesschaert wil dit jaar 12 marathons lopen. Met zijn actie wil de ex-scheidsrechter 12.000 euro inzamelen voor de organisatie Ga voor Geluk.

Meesschaert was tussen 1997 en 2005 actief als scheidsrechter in de Belgische eerste klasse en ook op Europees vlak floot hij een aantal wedstrijden. “Na mijn afscheid heb ik een tijdje niet gesport”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Ik had wel altijd gezegd dat ik voor mijn vijftigste een marathon wou lopen en in oktober 2011 liep ik de marathon van Oostende uit.”
 
Meesschaert genoot van de 42,195 km en dat smaakte naar meer. “Ik heb uitdagingen nodig en kwam zo op de idee om twaalf marathons te lopen in één jaar. Toen de meeste mensen me zot verklaarden, wou ik het eigenlijk nog meer.”

De eerste drie marathons zijn ondertussen al achter de rug. Daar ging een hele voorbereiding aan vooraf. “Administratief moest ik alles goed voorbereiden. Welke marathon wil ik lopen en wanneer? Er moest zeker telkens drie weken tussen zitten. Ik ben dan gestart op 26 februari. Dit was een symbolische datum. Mijn mentor Chris Cotteleer liep 26 marathons in twee jaar. Op 26 februari liep hij zijn laatste.” 

De West-Vlaming staat op 6 mei aan de start in Hannover en daarna volgen Torhout, Stockholm, Helsinki, Ieper, Oostende, Palma De Mallorca, Istanboel en Lissabon. Om de uitdaging betaalbaar te houden, worden zijn vliegreizen, kleren en schoenen deels gesponsord.

Meesschaert krijgt ook heel wat mentale steun. “Mijn partner traint altijd mee tot twintig kilometer. Ze zorgt ook voor de bevoorrading en rijdt tijdens de marathons mee met de fiets. Er komen ook telkens vrienden supporteren en bij de vorige marathons was er telkens iemand die meeliep.”

Met zijn actie wil de ex-scheidsrechter 12.000 euro ophalen voor de vzw Ga voor Geluk. “Deze organisatie werd opgericht door kennissen die kinderen verloren door zelfmoord. Zelf heb ik zo ook enkele vrienden verloren. Ik wou deze mensen dan ook steunen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?