Ex-rokers niet te stoppen op 20 km

De Europese Commissie had op de 20 km door Brussel een standje in het kader van de campagne 'Ex-Rokers Zijn Niet Te Stoppen'. Ouden helden Karel Lismont en Willy Polleunis gaven er tips.

“De 20 km door Brussel is een ideale gelegenheid om de voordelen van een gezonde, rookvrije levensstijl te promoten en in de kijker te zetten”, zegt Olympisch medailllewinnaar en Europees kampioen Karel Lismont. “Ik vond het fantastisch de lopers enkele tips mee te kunnen geven die ik bijeengesprokkeld heb tijdens mijn carriere.”

“Ik ben trots dat ik een deel mag uitmaken van deze campagne, die mensen aanmoedigt om te stoppen met roken en ‘Onstopbaar’ te worden in hun rookvrij leven”, voegde vijfvoudig Belgisch kampioen Willy Polleunis daaraan toe. 

De campagne ‘Ex-Rokers Zijn Niet Te Stoppen’ van de Europese Commissie was aanwezig op de 20 km om rokers de verschillende struikelblokken te helpen overwinnen waarmee ze geconfronteerd worden in hun strijd tegen het roken. Duizenden deelnemers en toeschouwers hebben de kans gekregen de voordelen van het stoppen met roken te ervaren en kennis maken met de gratis iCoach die ook beschikbaar is als mobiele applicatie. Sinds de lancering van de iCoach in 2011, heeft de Europese Commissie bijna 380.000 mensen in heel Europa geholpen in hun strijd tegen het roken.

De Europese Commissie liep onder het mom van ‘Running for Europe’ met 1.622 leden van talrijke Europese instituten voor de tweede keer de 20 km mee in de kleuren van de antirookcampagne.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?