Ex-ref loopt twaalfde marathon van het jaar

Na een carrière als scheidsrechter in de eerste klasse besloot Geert Meesschaert een uitdaging aan te gaan voor het goede doel. De Oostendenaar liep twaalf marathons in 42 weken.

De opbrengst van het project 12-12-12 gaat volledig naar ‘Ga Voor Geluk’, een vzw die wenst bij te dragen tot preventie van depressie en suïcide, en dus tot meer geluk in de samenleving, door aandacht voor en omkadering van mensen met groeipijnen, vooral bij jongeren.

“Het doel was 12.000 euro inzamelen en dat is gelukt”, zegt Meesschaert in Het Laatste Nieuws. “Ik heb nu een dubbel gevoel: het is leuk geweest, maar aan de andere kant was het toch ook een opoffering om telkens weer een volledige week voorbereiding te doormaken. De les is ook: als je echt iets wil, kan je het ook.”

De 50-jarige ex-scheidsrechter begon eraan op 26 februari met de DVV Antwerp Marathon. Vervolgens liep hij in Lier, Rotterdam, Hannover, Torhout, Stockholm, Helsinki, Ieper, Oostende, Palma de Mallorca en Istanboel, om afgelopen weekend af te sluiten in Lissabon. Goed voor 12 marathons in 42 weken.

De echte kroon op het werk komt er op 23 februari 2013. Dan organiseert hij de eerste Ga voor Geluk (aflossings)marathon in Zandhoven. Na de wedstrijd wordt het project 12-12-12 afgesloten met een avondfeest, waarop de gewezen scheidsrechter ook zal bekendmaken wat de plannen voor volgend jaar zijn.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?