Ex-Miss België zet stadsgenoten aan het lopen

HBvL Dwars door Hasselt wordt op 8 oktober een strijd tussen de Limburgse steden en gemeenten. Ex-Miss België Virginie Claes wil met haar stad als winnaar uit de bus komen.

Het wordt voor de andere steden en gemeenten niet eenvoudig om Hasselt op 8 oktober van de troon te stoten als dé loopgemeente bij HBvL Dwars door Limburg. De stratenloop is enorm populair bij de Hasselaren. Liefst 1 op 38 inwoners van de provinciehoofdstad stond er vorig jaar aan de start, waardoor ze met 2008 present tekenden op het Dusartplein – geen enkele stad of gemeente deed beter. Onder al die Hasselaren ook gewezen Miss België Virginie Claes, die dit jaar opnieuw meeloopt.

Haar eerste Dwars door Hasselt liep Virginie toen ze amper tien jaar was. “Sindsdien stond ik elk jaar aan de start”, zegt de volbloed Hasseltse trots. “Het is dan ook een stratenloop die enorm leeft in de stad. In de aanloop naar het evenement praat iedereen erover en zie je ook steeds meer lopers in het straatbeeld opduiken. Je mag Dwars door Hasselt gerust een icoon noemen. Elk jaar nemen duizenden lopers deel én staan er nog eens duizenden supporters langs de kant.”

Plicht

Los van haar deelname aan Dwars door Hasselt en de oproep aan haar stadsgenoten om de titel van dé loopgemeente te verlengen, moedigt Claes iedereen aan om de loopschoenen aan te trekken: “Lopen is goed voor je lichaam. En voor mij is het ook een moment van sociaal contact. Ons loopclubje bestaat uit zes mama’s die altijd wel wat bij te praten hebben (lacht). Bovendien is lopen een vorm van verslaving. Hoe meer je het doet, hoe beter je wil presteren.”

Tot slot richt Virginie zich graag tot haar collega-inwoners van Hasselt. “Eigenlijk is het jullie plicht om deel te namen aan Dwars door Hasselt. Er zijn geen excuses. Je hebt de keuze tussen 3, 5, 10 of 15 kilometer. Iedereen vindt er dus wel een parcours op maat van zijn of haar mogelijkheden en conditie. Toen ik voor het eerst na mijn bevalling ging lopen, kon ik meteen zes kilometer aan. Mits een beetje training kan iedereen het dus. Tot 8 oktober, op het Dusartplein!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?