Ex-atlete wint eerste Brides Run

De 23-jarige Annelies De Ceuster uit Boechout heeft de eerste Brides Dresses Run gewonnen in Antwerpen. Ze was de snelste van 28 deelneemsters om met haar bruidskleed aan een parcours van 300m af te leggen.

De deelneemsters moesten een parcours van 300m met hindernissen afleggen in hun bruidskleed. (foto belga)
Het podium had internationale allure, want de tweede bruid liep in een traditioneel Spaans kleed en de derde vrouw die over de streep kwam, was een Chinese die ook een authentieke jurk had aangetrokken.

Federaal minister Vincent Van Quickenborne gaf het startschot van de Brides Run, die voordien enkel in New York werd georganiseerd. Donna-presentator Dave Peeters fungeerde voor de gelegenheid dan weer als haas voor de spurtende bruiden.

Winnares Annelies De Ceuster trouwt in augustus en had naar eigen zeggen geen trainingsschema afgewerkt voor de wedstrijd. Haar overwinning dankt ze voor een deel aan haar ervaring als atlete. Zeven jaar geleden was ze immers naar eigen zeggen regelmatig op een atletiekpiste te vinden. 

De Ceuster ging naar huis met een waardebon voor een op maat gemaakte trouwjurk van ontwerper Nicky Vankets. De Brides Dresses Run werd georganiseerd naar aanleiding van een grote huwelijksbeurs in Antwerp Expo.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?