Evy Gruyaert verovert nu ook Nederland

Na België lijkt Evy Gruyaert nu ook Nederland aan het lopen te krijgen. Na een artikel in het Algemeen Dagblad zijn onze noorderburen wild geworden van de stem achter de Start to Run-podcasts.

De één-omroepster werd zes jaar geleden in ons land enorm populair met haar podcasts waamee ze je in tien weken tijd van nul tot vijf en daarna van vijf tot tien kilometer leert lopen. Met een reportage in het Algemeen Dagblad begin deze week lijkt ook de doorbraak bij onze noorderburen een feit.

‘Iedereen loopt weg met Evy’ kopt de op één na grootste krant van NederlandGruyaert wordt in het artikel omschreven als ‘de enthousiaste Vlaamse die velen aan het hardlopen brengt’. ‘Op het moment dat je met droge mond en zijsteken de kortste route naar huis wilt nemen, meldt de zwoele stem zich weer. Kom, je kan het. Nog even. Ik ben fier op jou. De Vlaamse Evy Gruyaert krijgt de grootste kluns nog aan het lopen. Na België verovert ze Nederland’, staat er te lezen.

Sindsdien wordt het management van Gruyaert overstelpt met telefoontjes vanuit Nederland. Niet alleen de loopliefhebbers zijn wild van Evy, ook de media en sponsors willen met haar uitpakken. “Ze wordt gevraagd om loopwedstrijden op gang te schieten. Grote bedrijven als Nike of kledingmerk Falke willen haar als gezicht voor een campagne. En ook de Nederlandse Atletiekunie heeft me uitgenodigd voor een gesprek”, zegt manager Rick Tubbax in Het Nieuwsblad

GEEN HOLLANDS ACCENT

Over haar zogenaamde zwoele stem zegt Evy Gruaert zelf het volgende: “Dat is niet de bedoeling. Ik breng alleen mijn boodschap over: dat lopen niet saai hoeft te zijn, en dat iedereen vijf kilometer kan lopen. En ja, misschien geef ik soms ongewild met zwoele stem de instructies.”

De omroepster is in ieder geval niet van plan om haar Start to Run-podcasts opnieuw in te spreken met een Hollands accent. “Bekijk het anders. Misschien vinden Nederlanders het exotisch dat een Vlaamse hen leert lopen, en verklaart dat mijn plotse succes.”

LOPEN MET BABY

Zelf heeft Gruyaert de loopschoenen sinds kort ingeruild voor de fiets en dat heeft alles te maken met haar zwangerschap. “Zeker de eerste twee maanden had ik minder energie. Sindsdien gaat het al veel beter en zit ik nu thuis op de fiets.”

Na haar bevalling wil ze de loopdraad weer oppikken, mét baby. “Mijn vriend en ik hebben in een babywinkel een loopvriendelijke buggy zien staan. Ze zijn wendbaar, hebben dikke, stevige banden en kinderen vinden het schudden in de wagen geweldig!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?