Evy Gruyaert: ‘Start 2 Run app maakt lopen nog leuker!’

Evy Gruyaert had zelf duidelijk plezier in het uittesten van haar nieuwe Start 2 Run app. "De app heeft dan ook alles wat je nodig hebt om lopen leuk te maken, en daar draait het voor mij om", klonk het.

“Het grootste voordeel van de Start 2 Run app is voor mij persoonlijk het feit dat je met je eigen muziek kan lopen”, zei Evy Gruyaert nadat ze tijdens de persvoorstelling een groepje Start 2 Runners op sleeptouw had genomen. “Bij de podcast hing je vast aan een vaste playlist, terwijl je nu zelf kiest met welke muziek je in de oren loopt.”

“Zelf loop ik graag op up-tempo nummers, zoals die van de Black Eyed Peas bijvoorbeeld. En ik volg ook gewoon de hits van het moment. Ik wissel graag af. En soms loop ik ook wel eens zonder muziek, gewoon de natuur horen kan ook deugd doen.”

Evy vindt het ook belangrijk dat de app erg eenvoudig te bedienen is en toegankelijk is voor iedereen. “De app is gratis als je een vrije training doet. Het lessenpakket kost wel iets, maar je kan het helemaal zelf samenstellen en het is heel betaalbaar. En niet onbelangrijk: door de trainingen op de app af te werken en deel te nemen aan loopevenementen verdien je credits die je weer kan gebruiken voor een volgende lessenreeks.”

OOK IN HET FRANS EN ENGELS!

Een ander voordeel van de app is dat hij helemaal gepersonaliseerd is. “Ik heb uren aan een stuk voonamen zitten inlezen. In totaal zijn het er meer dan duizend, dus de kans is groot dat de jouwe er ook tussenzit. En binnenkort komen we met een upgrade, daarvoor wil ik er gerust nog eens duizend inlezen”, zegt Evy. “Tegen het einde van de maand verwachten we ook een Franse versie en daarna volgt een Engelse. Daarna beginnen we misschien zelfs in het Duits. Uiteraard met aangepaste voornamen, jawohl! (lacht)

“GPS-functie, calorieverbruik, nóg meer aanmoedigingen, stretch- en corestabilityvideo’s, tips over voeding en drank, blessures en hoe ze te voorkomen,… Alle info die een loper nodig heeft zit erin”, gaat Evy verder. “Deze app heeft alles wat je nodig hebt om lopen leuk te maken, en daar draait het voor mij om.”

Evy loopt zelf momenteel twee tot drie keer per week een tiental kilometer. “Ik liep doorgaans vlotjes 20 km, maar door een zware knieblessure heb ik mijn ambities wat moeten bijstellen. Jammer, want ik wou ooit eens een marathon lopen, maar dat zit er waarschijnlijk niet meer in. Mijn man gaat het binnenkort wel doen in Amsterdam, dus dan ga ik hem maar aanmoedigen.”

“Of ik naar mijn eigen stem luister als ik de app gebruik? Nee, dat gaat niet. Ik kan toch moeilijk tegen mezelf zeggen: komaan, volhouden! Gelukkig is er een instelling die het mogelijk maakt om mijn gekwetter af te zetten. (lacht)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?