Evy Gruyaert lanceert nieuwe Start 2 Run app

Evy Gruyaert en trainingsbegeleidingscentrum Energy Lab hebben hun nieuwe Start 2 Run app voorgesteld. De app biedt nog meer mogelijkheden dan Evy's immens populaire podcast.

Net als in de podcast zorgt Evy ook in de Start 2 Run app voor de juiste trainingsinstructies op het juiste moment. Doorheen de trainingen, die ook weer doorspekt zijn met haar ondertussen wereldberoemde aanmoedigingen, geeft ze ook de nodige trainingstips. De kans is trouwens groot dat je daarbij persoonlijk aangesproken wordt, want speciaal voor deze app heeft Evy de 1.000 populairste voornamen ingesproken.

Naast het populaire Start 2 Run schema bevat de app ook schema’s voor 10 km, 10 miles, halve marathon en marathon. De loper kan er voorts ook allerlei informatie vinden over training, materiaal, blessures, voeding, verzorging, enzovoort.

Een groot voordeel aan de app, die opvallend eenvoudig te bedienen is, is dat ze gekoppeld is aan GPS. Hierdoor vertelt Evy je tijdens de training hoever je al gelopen hebt, wat je gemiddelde snelheid is en hoeveel kilocalorieën je al hebt verbrand. Om nog gerichter te kunnen trainen is er ook de mogelijkheid om je optimale hartslagzones te laten berekenen. Evy vertelt je tijdens de training dan aan welke hartslag je moet trainen.

Nieuw is ook dat je met de Start 2 Run app je eigen favoriete muziekplaylist kan samenstellen en afspelen tijdens het lopen. Nadat je je training hebt afgewerkt, wordt alles bijgehouden in een persoonlijk trainingsdagboek. Die resultaten kan je indien gewenst ook delen op Facebook en Twitter.

De Start 2 Run app werkt met een uniek puntensysteem. Door te lopen kan je punten verdienen, waardoor je korting krijgt bij de aankoop van je volgende loopschema’s. Dit systeem zal in de toekomst nog verder uitgebreid worden, zodat deelnemen aan een loopevenement ook punten kan opleveren.

De app is ontwikkeld door Evy Gruyaert, Energy Lab en The Reference/Mobile met ondersteuning van Onafhankelijk Ziekenfonds als hoofdpartner en Nivea, AA Drink, Quorn en Brooks als silver partners. Hij is vanaf nu zowel beschikbaar op iPhone als Android. Momenteel wordt er ook hard gewerkt aan een Engels- en Franstalige versie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.