Evergemse politici leggen meeste kilometers af

De Evergemse politici zijn betere lopers dan hun lotgenoten uit Puurs en Zemst. De politici gingen zestig dagen geleden een competitie aan en de Evergemse politici liepen op zestig dagen het meeste aantal kilometers. Hun prijs is een volledig nieuwe uitrusting van Nike voor een lokale jeugdploeg.

Het Nike+iPod systeem laat lopers toe om nauwkeurig het aantal gelopen kilometers bij te houden. Hiervoor heb je een zendertje op de lopschoenen nodig en een ontvanger op je iPod nano. Door het nieuwe systeem kon iedereen online de onderlinge competitie meevolgen.

Aanleiding voor deze virtuele loopuitdaging was een rondvraag over de BMI (Body Mass Index) die Vlaams vertegenwoordiger Tom Dehaene uitvoerde bij lokale politici. Hieruit bleek dat 59 procent van de burgemeesters een te hoge BMI hadden.

Evergem wint afgetekend de competitie met in totaal 758 kilometer. Puurs werd tweede met 454 km en Zemst sluit de rij met 139 km. Evergems schepen Filip Lehoucq kroonde zich tot absoluut kampioen van de wedstrijd. Hij liep 391 km op zijn eentje, dat is meer dan de helft van het totaal van zijn gemeente.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?