Eva Daeleman: ‘Ik word zot zonder sport’

Eva Daeleman combineert lopen met thaiboksen, fietsen, zwemmen, skiën én yoga! De presentatrice op één en MNM wordt dan ook zot als ze niet kan sporten, zo zegt ze in het novembernummer van running.be magazine.

Wanneer ben je beginnen te lopen?
“Buiten atletiek, bedoel je? Ik kan me wel herinneren dat ik tijdens de laatste twee jaren van de middelbare school ging lopen tijdens de examenweek. Eigenlijk als het dus echt niet mocht (lacht)! Daarna ben ik dat meer beginnen te doen tijdens mijn hogere studies. Tegenwoordig loop ik tweemaal per week zo’n zestal kilometer. Het hangt natuurlijk wel wat van mijn agenda af, maar ik hou er wel van om in de namiddag te gaan lopen. Of beter gezegd, ik hou er niet van om ’s morgens te lopen. Dat gaat me niet zo goed af, ik heb dan te weinig energie. Eigenaardig, want ik sta bijna altijd op om kwart voor zeven, dus het is niet dat ik helemaal geen ochtendritme heb.”

Waarom beperk je je tot tweemaal zo’n 6 kilometer per week?
“Ik zou meer kunnen, denk ik, maar dan zou ik trager moeten gaan lopen… en daar heb ik weinig zin in. Wedstrijden zeggen me eerlijk gezegd ook weinig. Dan is het te veel van moeten. Ik heb de Start to Run van 5 tot 10 kilometer ook wel geprobeerd… maar, nee. Ik sport graag veel en vaak, maar ik wil er niet in overdrijven. Of er per se in excelleren. Nee, geef mij dan maar veel verschillende sporten waaraan ik plezier beleef. Het streverschap is niet aan mij besteed. Wat mijn collega Saartje Vandendriessche doet – elke dag voor zes uur uit bed om te gaan zwemmen – voor ‘de sport’ vind ik superknap. Ze is echt heel fanatiek. Wat zeg ik? Megafanatiek! Ik ga minder diep in één sport en kies meer voor veelheid. Maar wat ik wel met Saartje gemeen heb, is dat ik zot word als ik niet sport. Ik voel me zonder sport, tja, ongezond (lacht).”

Lees het volledige interview in het novembernummer van running.be magazine!

running.be magazine
Eva Daeleman over lopen als één van haar vele sporten, de Brussels 10K Gaston Roelants met Koppen-presentator Tim Verheyden, 18 pagina’s trail, zes looplampen getest, tips om blaren te voorkomen en te genezen, 15 pagina’s training met een zestienwekenschema van Paul Van Den Bosch om over te stappen van de 10 miles naar je eerste marathon, de loper in voetbalcoach Francky Dury, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, de winteressentials van Elodie Ouedraogo, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 6 november in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?