Europees kampioen Koen Naert aan de start van de Brussels Airport Half Marathon

Niemand minder dan Europees kampioen marathon Koen Naert verschijnt zondag 6 oktober, samen met 12.000 andere lopers, aan de start van de Brussels Airport Marathon.
Naert kiest met het oog op de Olympische Spelen 2020 in Tokio voor een deelname aan de halve marathon. Voor Naert wordt het zijn eerste deelname aan de Brussels Airport Marathon, de Bruggeling kijkt alvast uit naar zijn race doorheen Brussel. “Ik heb van andere atleten al enorm veel goeds gehoord over het parcours. Het wordt de eerste keer dat ik aan de start verschijn en kijk er dus enorm naar uit. Het is trouwens altijd leuk om in eigen land te lopen”, aldus Naert die zich al volop focust op de Olympische Spelen van Tokio.
Een volledige marathon past niet in de trainingsplannen van de Europese kampioen, maar een halve marathon past perfect in zijn voorbereiding. Ook de Brit Nick Earl bevestigde zijn deelname aan de halve marathon. Earl heeft een persoonlijk record van 1:04:31 op de halve marathon en wordt dus een stevige concurrent voor Naert.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?