EU steunt ontwikkeling ‘slimme’ loopschoen

De Europese Unie geeft financiële steun aan een onderzoek dat een 'slimme' loopschoen moet opleveren. De schoen moet in staat zijn om de loper real-time feedback over zijn vorm te geven.

De schoen zou een elektronisch apparaatje bevatten dat biomechanische informatie van de loper verzamelt en kan doorsturen naar een smartphone. Via een app zou de loper dan real-time feedback krijgen over zijn vorm. Volgens de ontwerpers kan dit helpen om blessures te voorkomen en kunnen de gebruikers aan de hand van de info ook een trainingsprogramma op maat van hun biomechanica samenstellen.

De Europese Unie spendeert ongeveer een miljoen euro aan het project, dat uitgevoerd wordt door een team van de het Spaans Instituut voor Biomechanica in Valencia. De ontwerpers doen een beroep op lopers om te bepalen hoe het design er moet uitzien. Je kan daarover een online enquete invullen via de link rechtsboven.

Het hele project staat momenteel nog in zijn kinderschoenen. Details over de vorm of gewicht zijn er dus nog niet. Het lijkt er evenwel op dat de schoen tegen de huidige minimalistische trend in zal gaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?