Eten en drinken bij warm weer

Eten en drinken is sowieso al erg belangrijk voor lopers, maar als het kwik de hoogte in gaat wordt het nóg meer een aandachtspunt. Enkele zomerse eet- en drinktips van Energy Lab op een rijtje!

DO! Eet koolhydraatrijke voeding!
Bij warm weer gaat je koolhydraatverbranding de hoogte in. Daarom is het aangeraden om een koolhydraatrijke maaltijd te nuttigen, zoals pasta, rijst, couscous, quinoa, witte boterhammen of pannenkoeken. Warm weer gaat vaak samen met een verminderde eetlust, dus combineer bij weinig honger je maaltijd eventueel met een koolhydraatrijke drank, liefst een isotone sportdrank.

DON’T! Vermijd vezels en vet!
Vermijd vezelrijke voeding, bijvoorbeeld te veel fruit. Vezels zorgen er immers voor dat je minder volume koolhydraten kan opnemen en ze kunnen eventueel maag- en darmklachten veroorzaken (diarree, winderigheid, opgeblazen gevoel,…). Ook overtollige vetten zijn geen goed idee, aangezien de vetverbranding een beetje daalt door de warmte.

DO! Drink voldoende…
Drink voldoende voor, tijdens en na de inspanning. Als je aan het lopen bent, is 200 ml elke 15 à 20 minuten ideaal.

DON’T! … maar niet te veel!
Meer dan een liter per uur drinken heeft ook weer geen zin. Het lichaam kan zo?n grote hoeveelheden gewoonweg niet verwerken.

Lees de overige do’s & don’ts in het julinummer van running.be magazine!


running.be magazine
De zomerspecial met Francesca Vanthielen die ons door Antwerpen-Noord gidst, een overzicht van de leukste looplocaties aan de kust en de sfeervolste kermislopen, de zomerse truitjestest, eten en drinken bij warm weer, loopboeken voor in de reiskoffer, masseertips voor loperslijven, The Color Run komt naar België, Nico Claesen bestormt de Boerentoren en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 26 juni in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?