Ervaar een zwevend gevoel met de Mizuno Wave Skyrise 2, nu in een kunstzinnige limited edition

De Wave Skyrise 2 vertegenwoordigt Mizuno's toewijding om de meest comfortabele ervaring te bieden aan lopers. Met het nieuwe design loop je met een kunstwerk aan je voeten.

Voor een tweede keer op rij werkte het Japanse Mizuno samen met het Nederlandse Rijksmuseum naar aanleiding van de TCS Amsterdam Marathon. Dit keer eren ze met de nieuw ontworpen loopschoen Wave Skyrise 2 hun gezamenlijke binding met Japan. De inspiratiebron voor dit kunstwerk aan je voeten? De Japanse kimono’s met kraanvogels uit het Rijksmuseum. Kraanvogels staan symbool voor geluk en eeuwige jeugd en vind je in gestileerde vorm terug op de schoen.

Japan, een inspiratiebron

Het Rijksmuseum heeft een rijke geschiedenis met Japan en Mizuno werd in 1906 opgericht in het ‘Land van de Rijzende Zon’. Het idee voor de Wave Skyrise 2 is ontstaan in het Aziatische paviljoen van het Rijksmuseum waar een collectie sculpturen, Boeddha’s en Kimono’s te zien is. Het gezamenlijke doel is om prachtige Japanse kunst en traditie te delen met lopens en hen te inspireren op hun (marathon)reis, zowel voor, tijdens als na het lopen.

Mizuno en Rijksmuseum willen een positieve boodschap brengen na een jaar van onzekerheid en vele uitdagingen. De leidraad hiervoor zijn de traditionele Japanse kimono’s uit het Rijksmuseum met patronen van kraanvogels, die symbool staan voor een lang leven en geluk. Kraanvogels worden in Japan beschouwd als mystieke, heilige wezens.

Het patroon op de hiel van de Wave Skyrise 2 heet ‘Chidori’, wat in het Japans Duizend Vogels betekent. Het staat voor Senba-tsuru, een traditionele handeling waarbij duizend kraanvogels uit origamipapier worden gevouwen om een wens te laten uitkomen.

Moeiteloos kilometers malen

De Wave Skyrise 2 is opnieuw een bewijs van Mizuno’s toewijding om de meest comfortabele loopervaring te bieden. Vooral als het gaat om een optimale demping en energieteruggave. Dankzij de Mizuno Wave-technologie en het responsieve ENERZY-foam in de zool overwin je moeiteloos elke kilometer.

De Mizuno Wave Skyrise 2 x Rijksmuseum is verkrijgbaar bij loopspeciaalzaken, webshops en in de shop van het Rijksmuseum voor een adviesprijs van 139,95 euro. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?