Erika Van Tielen stoomt zich klaar

Erika Van Tielen is één van de ambassadrices van de Knack Weekend Ladies Run Series 2012. Het tv-gezicht liet zich testen bij Energy Lab om in topconditie deel te kunnen nemen aan de manche in Kortrijk.

Erika Van Tielen legde een inspanningstest af in het Energy Lab in Zwijndrecht. “Erika is een ervaren loopster en liet dan ook een prima test optekenen”, zegt bewegingswetenschapper Kristof De Smet van Energy Lab. “Een gepersonaliseerd trainingsschema op basis van de test zal ervoor zorgen dat ze in topconditie aan de start staat in Kortrijk!”

Samen met Erika Van Tielen zullen ook Francesca Vanthielen, Veerle Dobbelaere, Marleen Finoulst, Linda Asselbergs en Gella Vandecaveye deelnemen aan de Knack Weekend Ladies Run in Kortrijk op Pinkstermaandag 28 mei.

De rosse vamp heeft een tijdje niet kunnen lopen wegens haar zwangerschap, maar ook toen bleef ze in beweging met yoga, crosstraining in de fitness, figuurtraining of een fietstocht. “Sport is een voorwaarde om mij goed en energiek te voelen. Als ik niet kan sporten, word ik lastig”, zei ze daar vorig jaar over in Gazet van Antwerpen.

En waarom lopen? “Dat kan je overal. In de regen, in het buitenland, in het donker ook. Je hebt alleen goeie loopschoenen en een makkelijke outfit nodig. No excuses! Ik loop het liefst alleen. Ik en mijn I-pod. Heerlijk, het kopje leegmaken. Ondertussen heb ik ook mijn lief overtuigd, dus dat is een extra bonus.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?