ENGIE Kortrijk Loopt op zondag 23 en maandag 24 mei

Na een jaartje overslaan staat er binnenkort een nieuwe editie van ENGIE Kortrijk Loopt op de agenda. Tijdens het pinksterweekend verwelkomt Kortrijk sportievelingen voor een looptocht van 5 of 11 km door de mooie 'Groeningestad'. ENGIE Kortrijk Loopt - op zondag 23 en maandag 24 mei - zal uiteraard in een volledig coronaproof jasje zitten.

Niet één maar twee dagen dus om je borstnummer nog eens op te spelden en deel te nemen aan ENGIE Kortrijk Loopt! Deelnemers kunnen kiezen om op zondag of maandag naar Kortrijk af te zakken en in coronaveilige omstandigheden een volledig uitgepijld parcours van 5 of 11 km doorheen Kortrijk te lopen. Starten gebeurt in tijdslots tussen 8u30 en 14u30. De deelnemers kiezen dus het moment dat hen het beste uitkomt, maar per tijdslot mogen slechts een beperkt aantal lopers van start gaan.

In nauw overleg met de Stad Kortrijk werkte organisator Golazo een veilig format uit zodat alle deelnemers zorgeloos kunnen genieten van deze hippe stad. Het parcours werd hertekend, start en finish liggen op het ruime Nelson Mandelaplein. Aan de finish wordt iedereen beloond met een welverdiende medaille en een eindbevoorrading. Na afloop kunnen de deelnemers op de website hun eindtijd en tussentijden bekijken en vergelijken met die van andere lopers.

BURGEMEESTER VANDENBERGHE: “EEN KLASSIEKER VOOR DE LOOPFANATEN”

Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe is verheugd dat er na een jaartje onderbreking een nieuwe editie kan plaatsvinden. “Kortrijk Loopt is een klassieker voor de loopfanaten op de Kortrijkse sportkalender. Ook in coronatijd zijn we blij dat dit evenement, zij het in aangepaste vorm, kan doorgaan in het sinksenweekend. Met een bewegwijzerd parcours neemt organisator Golazo ons mee langs onze mooie Leieboorden. Dit moet een opsteker zijn voor zovelen die hunkeren naar een leuke sportieve beleving in openlucht.”

ENGIE RUNNING TOUR

ENGIE Kortrijk Loopt maakt deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stratenlopen van België. De ENGIE Knokke Run (1-2 mei) is de opener, gevolgd door ENGIE Dwars door Brugge (8-9 & 16 mei).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?