ENGIE Dwars door Mechelen eenmalig op 1 november

Op maandag 1 november zal de 15de editie van ENGIE Dwars door Mechelen plaatsvinden. Inschrijven voor deze laatste manche van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van het land, kan vanaf woensdag 14 uur.

Samen lopen in de schaduw van de imposante Sint-Romboutskathedraal is waar de Maneblusser een tijdje op heeft moeten wachten. De organisatie verwacht opnieuw ongeveer 3000 lopers voor een tocht van 1, 5 of 10 km door de historische binnenstad en langs de prachtige oevers van de Dijle.

Traditioneel vindt ENGIE Dwars door Mechelen op de laatste zondag van september plaats, maar dit jaar uitzonderlijk niet. “Omwille van de passage van het WK wielrennen op zondag 26 september wijken we eenmalig uit naar 1 november. Dat is een vrije dag en dus een ideaal moment om te hernemen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Ook nieuw ten opzichte van de vorige edities is dat er in de voormiddag wordt gelopen. “Heel wat lopers gaven de voorbije jaren aan dat ze liefst in de voormiddag lopen. Wij willen graag op die vraag ingaan”, aldus Broekmans.

ENGIE Dwars door Mechelen is er voor jong en oud. Kinderen tot 12 jaar kunnen meedoen aan de Alpro Kids Run van 1 km, met start op de Ijzerenleen en finish op de Grote Markt. Alle kinderen krijgen voor de start een leuk Alpro t-shirt. Na de inspanning ontvangen alle lopertjes een medaille.

De 5 en de 10 km vertrekken op Sportpark De Nekker en komen aan op de Grote Markt.

ENGIE Running Tour

ENGIE Dwars door Mechelen maakt deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van het land. Dit najaar staan nog ENGIE Jogging Ville de Namur (12 september) en ENGIE Dwars door Hasselt (10 oktober) op het programma. ENGIE Dwars door Mechelen sluit op 1 november de reeks af.

Als officiële partner van deze editie van de Running Tour wil ENGIE zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen. Lopen geeft energie voor de komende herfst- en wintermaanden en kan ook helpen om vaker te kiezen voor meer duurzame verplaatsingen, wat perfect aansluit bij de ambitie van ENGIE om België te begeleiden in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?