Energy Lab coacht nu ook online met MyEnergyLab

Wil je toewerken naar een bepaalde afstand of je voorbereiden op een specifieke loopwedstrijd? Energy Lab lanceert met MyEnergyLab het ultieme online trainingsplatform voor lopers van alle niveaus!

Energy Lab staat bekend als dé referentie op vlak van trainingsbegeleiding. Zowel recreatieve als competitieve lopers konden al terecht in de labo’s in Paal-Beringen, Gent, Bree en Eindhoven voor een conditietest, uitgebreid advies en een daaraan gekoppeld trainingsschema. In samenwerking met The Reference, de partner waarmee eerder ook al de succesvolle Start 2 Run app werd ontwikkeld, lanceert het nu ook MyEnergyLab, en is de start van je sportieve droom nog maar enkele muisklikken verwijderd! In een mum van tijd stel je zelf een volledig gepersonaliseerd trainingsschema voor een bepaalde wedstrijd of afstand samen, en dat alles voor slechts 1 euro per week.

Beginnen met MyEnergyLab doe je door een gratis account aan te maken op www.myenergylab.be. Zo kan je met je eigen ogen zien wat het trainingsplatform allemaal te bieden heeft. Op basis van de gegevens uit je persoonlijke sportprofiel zullen later je trainingsschema’s opgesteld worden. Lopers kunnen kiezen om te trainen op gevoel, snelheid of hartslag. Je hartslagzones bereken je aan de hand van een calculator. Voor een precieze meting aan de hand van een inspanningstest kan je uiteraard ook nog terecht in een Energy Lab.

Als je profiel ingesteld is, kan je een persoonlijk trainingsschema aanmaken. Eerst selecteer je je sport (lopen of fietsen) en niveau (beginner/gevorderde/expert). Dan kies je voor een bepaald evenement in binnen- of buitenland (bijvoorbeeld de Marathon van Rotterdam, de DVV Antwerp 10 Miles of de Belfius Brussels Half Marathon) of een bepaalde afstand (5 km, 10 km, 15, km, 16 km, 20 km, halve marathon, 30 km, marathon, 55 km) om naar toe te werken. Vervolgens selecteer je het aantal weken dat je wil trainen, het aantal trainingsdagen per week en je doeltijd. In het overzicht verschijnen de voorwaarden waaraan je moet voldoen om aan het schema te beginnen, en je krijgt er meteen ook enkele trainingsweken als voorbeeld te zien. Ten slotte kan je overgaan tot de aankoop van het door jou samengestelde schema.

Na het aankopen van een schema krijg je de mogelijkheid om het schema in te plannen op je kalender. Je dient de weekdagen op te geven waarop je kan trainen. Je spreidt uiteraard best zo veel mogelijk je trainingen doorheen de week. Daarna kan je je trainingsmomenten in de kalender nog verslepen. De start- en einddata van een trainingsschema in functie van een evenement zijn uiteraard niet aanpasbaar als je het event wil halen.

Genoeg theorie, tijd om aan de praktijk te beginnen! In het dashboard zie je linksboven meteen de inhoud van je eerstvolgende training te zien. Daarnaast krijg je ook in één oogopslag een handig overzicht met je trainingskalender, trainingsschema’s, logboek, statistieken en een evenementenkalender. Training afgewerkt? Even afvinken en op naar de volgende sessie, die je weer een stapje dichter bij je sportieve doel brengt!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?