Energy Lab analyseert nu ook je lichaamssamenstelling

Energy lab heeft weer iets nieuws in petto voor lopers. Naast inspanningstesten, bewegings- en voedingsanalyse en coaching kunnen ze er nu ook terecht voor de analyse van hun lichaamssamenstelling en botstructuren.

De nieuwe analyse biedt een meerwaarde voor lopers en fietsers. Veldrijder Sven Nys testte de scanner al uit. (foto energy lab)
De scanner brengt de verschillende lichaamsregio’s in beeld waardoor de sporter een beeld krijgt van het totale vetpercentage, de verdeling van de vetmassa over het volledige lichaam, de vetvrije massa, de massa van de botten en de botdensiteit.

Zowel voor lopers als voor fietsers biedt zo’n analyse een meerwaarde om de trainingen te optimaliseren. Veldrijder Sven Nys testte de lichaamssamenstelling-scanner al uit.

“Voor mij is het meten van vetpercentage een belangrijke parameter. Wanneer ik gewicht moet verliezen na een rustperiode kan op deze manier opgevolgd worden of ik wel degelijk vetmassa verlies en geen spieren. Zo ontdekte ik dus zonet dat mijn vetpercentage niet is toegenomen tijdens mijn skivakantie en dat is een hele geruststelling.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?