EMOM: snelle work-out voor thuis

Op zoek naar een leuke manier om kracht- en stabiliteitsoefeningen aan je trainingsschema toe te voegen? Dan is EMOM misschien wel iets voor jou.
EMOM staat voor ‘Every Minute On the Minute‘ en is een work-outvorm uit de crossfitwereld. Elke minuut start je een nieuwe oefening en die herhaal je een aantal keer. Heb je alle herhalingen uitgevoerd, dan gebruik je de resterende tijd van de minuut als rust. Een soort van HIIT-training dus, die je zelf zo zwaar maakt als je wil. Dat doe je door bijvoorbeeld het aantal herhalingen per minuut te verhogen of door stelselmatig meer minuten aan je work-out toe te voegen.
Specifiek voor lopers is EMOM een afwisselende aanvulling op de pure looptrainingen. In enkele minuten bundel je een reeks krachtoefeningen, die je meestal gewoon uitvoert met je eigen lichaamsgewicht. Vind je een oefening vervelend? Dan hoef je die gelukkig maar een minuutje vol te houden. Nog een voordeel: gezien je het aantal herhalingen al op voorhand bepaald hebt, kan je goed letten op een correcte uitvoering van de oefeningen. 
Voor het meinummer van running.be nam onze redactrice de proef op de som en voegde ze EMOM toe aan haar trainingsschema. Haal het meinummer in huis, lees het hier digitaal en ontdek hoe je deze work-out uitvoert. En volhoudt! 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?