Eminem: ‘Ik liep elke dag 27 km’

Marshall Bruce Mathers III, beter bekend onder de artiestennaam Eminem, is van zijn drank- en pillenverslaving afgeraakt door te lopen. Het sporten werd zelfs zo'n obsessie dat hij dagelijks 27 km liep.

Eminem vertelt in Men’s Journal over hoe hij begon met lopen. “Vroeger dronk ik veel en slikte massa’s pillen. In 2007 ben ik met een overdosis in het ziekenhuis opgenomen, ik woog toen 100 kg. Eens afgekickt, werd lopen mijn hulpmiddel om nuchter te blijven. Het hielp me ook om mijn slapeloosheid te bestrijden.”

Lopen gaf Eminem naar eigen zeggen een nieuwe high, maar dit keer wel een natuurlijke. “Ik was opnieuw verslaafd, maar nu aan iets goeds. Ik liep elke dag 27 km op een loopband, als een hamster. ’s Morgens voor dag en dauw 13,5 km op een uur, en ’s avonds als ik uit de opnamestudio kwam nog eens.”

De rapper viel meer dan 30 kg af, maar het uiteindelijk leerde hij ook de keerzijde van de medaille kennen. Door zoveel te lopen, blesseerde hij zichzelf aan de heupbuigers. Hij wisselde vanaf dan lopen af met Insanity, het extreme fitnessprogramma dat belooft om je in 60 dagen in topvorm te krijgen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?