Elodie lanceert sweatercollectie

Elodie Ouedraogo is gek op sweaters. Sinds gisteren heeft de sportfashioncolumniste van running.be magazine dan ook een eigen collectie in de winkel liggen.

In samenwerking met JBC ontwikkelde Elodie zes sweaters met een twist in zes al even verschillende modellen. “Ik heb sweaters ontworpen omdat het voor mij het nieuwe hebbeding is, het nieuwste accessoire”, zegt ze in De Standaard. “Een langer model om als jurkje te dragen, een exemplaar met opvallende pailletten of eentje met transparante rug, met ristjes of met print: een sweater voor elke stemming of gelegenheid.”

Elodie kijkt al voorzichtig vooruit naar een vervolg, misschien wel iets in de sportmode? “Ik heb me alleszins geweldig geamuseerd met deze collectie en zou het stiekem fantastisch vinden mocht er een tweede ronde komen. Dat zou dan een sportlijn kunnen zijn, maar evenzeer een vervolg op mijn huidige collectie.”

CASUAL SPORTKLEDIJ

De sweater past eigenlijk al in het sportswear-plaatje. “Het valt inderdaad op dat ook grote modehuizen tegenwoordig al eens een hoodie in hun collectie steken. Een trend die ik enkel kan toejuichen. De kloof tussen sport en casual kleding wordt steeds kleiner. Grote sportmerken kiezen regelmatig voor samenwerkingen met bekende ontwerpers.”

“De sportkleding van tegenwoordig valt in niks meer te vergelijken met wat de catalogus waar ik tien jaar geleden mijn kleding moest uitkiezen. Het is allemaal hipper, met betere materialen en gemakkelijker te combineren. Vrouwen die eerst gaan sporten, kunnen daarna gerust nog snel boodschappen doen in diezelfde kleding waar ze mee gesport hebben, zonder echt op te vallen. Afgaande op de blikken die ik vroeger kreeg was dat toen toch anders.”

De sweaters van Elodie zijn sinds gisteren te koop in alle JBC-winkels voor prijzen die variëren tussen 24,90 en 39,90 euro.

Lees de nieuwste column van Elodie over designersneakers in het septembernummer van running.be magazine, vanaf 4 september verkrijgbaar!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?